Algemeen:
Torrevieja (Valenciaans: Torrevella, betekent de oude toren) is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee, 41 km ten zuiden van Alicante in Spanje. Het is 30 km² groot, bezit ongeveer 20 km kust en telt ruim 91.000 inwoners. 
Dit gebied is het beste te beschrijven als een lange landstreek, welke bekend staat om zijn mooie stranden. Hierdoor is dit gebied ook zeer populair bij de Spanjaarden die vanuit andere delen van Spanje hun vakantie hier doorbrengen. 
Torrevieja zelf is dicht bij de zee gesitueerd en is omgeven door twee grote natuurlijke zoutmeren welke de grootste zijn van heel Europa. 
Deze meren zijn bijzonder populair bij mensen die met hartproblemen, reuma, artritis of astmatische aandoeningen waarbij gezegd wordt dat de ?genezende krachten? van de zoutmeren verlichting geven van de pijn die vergezeld gaan bij deze ziektes. Het warme klimaat verzacht de symptomen, waardoor men het leven in dit gedeelte van Spanje een weldaad vindt. 
Bezienswaardigheden: 
Kerk van de Onbevlekte ontvangenis

 • Cultureel Casino
 • Park van de Naties
 • Toren der Moren
 • Oude treinstation


Toerisme 
Het toerisme is de voornaamste bron van inkomsten, want in de zomer kan de totale bevolking oplopen tot 650.000 mensen. Vroeger was echter de zoutwinning uit de zoutmeren (Salinas de Torrevieja) de belangrijkste activiteit. 
Stranden: 
Stranden in Torrevieja 
Overzicht van alle stranden (playas) en kreken (Calas) in Torrevieja.

 • Playa de los Naufragos
 • Playa del acequion
 • PM. Juan Aparicio
 • Playa del cura
 • Playa de los locos
 • Calas
 • Playa de la Mata


Torrevieja beschikt over 20km kust waarvan vele witte zandstranden (playas) en kreken (calas). De strandenvan Torrevieja zijn zeer goed toegankelijk en staan overal in de stad aangeduid. 
Borden duiden aan over welke diensten de stranden beschikken, diensten zoals douches, speelruimte voor kinderen, eerste hulp zones, reddingsdiensten en speciale ruimtes voor relaxatie. 
Tussen elk strand zijn er een aantal kreken (calas) waar je rustig kan zonnebaden en duiken in een rustige omgeving. Torrevieja beschikt over enkele buitengewone koraalriffen
Playa de los Náufragos (1)
Beschermd door het zuidelijke dok van de haven, is dit één van Torrevieja's meest geanimeerde en sportieve stranden met een grote waaier aan activiteiten. Het zeewater is er zeer proper en de kleur van het zand is bijna wit. De omgeving word gekenmerkt door de zoutmeren en lagune's van Torrevieja. 
- Lengte: 300m
- Breedte: 45m
- Bezettingsgraad: hoog 

Playa del acequión (2)
Gesitueerd aan de haven, is dit een lang uitgestrekt strand met fijn wit zand. Op dit stuk strand vind je talrijke vissersbootjes en strandhutjes. 
Paseo Maritimo Juan Aparicio (3)
Dit stuk van de kustlijn bestaat bijna volledig uit grote rotsblokken. Hier heeft men echter 2 kunstmatige stranden gecreëerd. Deze stukjes kunstmatig strand zijn bijna volledig ingesloten door betonnen kades waardoor je er veilig kan zwemmen zonder last te hebben van golven. 
Playa del cura (4)
Dit populair stuk strand is gelegen tussen Margallo en het noordelijke dok van de haven. Het strand bevat fijngoudkleurig zand en is omringd met palmbomen, restaurants en winkeltjes. Op de paseo aan playa del cura is er altijd wat te beleven! 
- Lengte: 380m
- Breedte: 25m
- Bezettingsgraad: hoog 

Playa de los locos (5)
Goudkleurig fijn zand, weinig golven en azuurblauw water zijn de karakteristieken van dit strand. Naar het noorden is het omringd door kleine kreken die reiken tot aan Cabo Cervera. Dit strand is aangepast voor mensen met slechte mobiliteit. 
Het strand beschikt over een speeltuin, enkele restaurants, een afdeling van het Rode Kruis en de mogelijkheid tot het huren van ligzetels en parasols. 
- Lengte: 780m
- Breedte: 30m
- Bezettingsgraad: hoog 

Playa de La Mata (6)
Dit is het langste strand van Torrevieja. Door zijn fijn goudkleurige zand en zeer aangename ligging (omringd door het natuurpark van La Mata) is dit een strand van zeer hoge kwaliteit. Dit lange strand rijkt van aan Cabo Cervera tot gans het einde van La Mata
  
Luchthavens 
Torrevieja is eenvoudig te bereiken vanuit 2 luchthavens. Alicante en San Javier (Murcia