Informatie Luchthaven Alicante

 

Alicante Airport
Alicante Airport (ALC)

Alicante Airport ligt 9 kilometer ten zuidwesten van Alicante aan de Spaanse oostkust. Het is de toegangspoort naar de Costa Blanca, een belangrijke toeristenbestemming. De luchthaven verwerkt daarom merendeels internationale vluchten. In 2004 reisden 8,5 miljoen passagiers via Alicante Airport.

Het vliegveld is van vrij recente datum. Het werd geopend in 1967, toen nog onder de naam 'El Altet'. De nieuwe luchthaven verving het oude vliegveld 'La Rabassa'. Sinds de opening is het vliegveld geregeld verder uitgebreid; de laatste grote verbouwing werd in 1996 afgerond.

 

Lokaal transport

Trein

Alicante Airport heeft geen treinverbinding.

 

Auto, bus en taxi

U ziet vele bussen op Alicante Airport, maar dat zijn vrijwel allemaal gehuurde bussen. De enige buslijn (C-6) naar Alicante heeft een halte voor de Aankomsthal en vertrekt iedere 40 minuten. Althans, volgens het schema. De busrit naar het centrum van Alicante duurt 40 minuten en kost € 1,00. Bij dezelfde halte stoppen ook busservices naar Benidorm en Murcia, maar die rijden veel minder frequent.

Taxi's doen de trip naar Alicante veel sneller (15-20 minuten). Een indicatie van de tarieven: Alicante 14-18 euro, Torrevieja 50-60 euro, Benidorm 60-70 euro.

Vanuit Alicante is het vliegveld bereikbaar via de autoweg (Autovia) Alicante-Murcia. Ook weg N-332 leidt naar de luchthaven. Vanuit Benidorm neemt u de autosnelweg (Autopista) A-7. De afslag naar de luchthaven staat op al deze wegen duidelijk aangegeven.

 

Autoverhuur Alicante Airport

Er zijn vele autoverhuurbedrijven actief op Alicante Airport: Avis, Atesa, Auriga, Centauro, Europcar, Europa Car, Hertz, Sol-Mar en Record Rent-a-Car. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

 

Parkeren op de luchthaven

Parkeren is mogelijk tegenover het terminalgebouw. Tarieven zijn € 1,50 per uur en € 15,00 voor een hele dag. Voor langparkeerders zijn garages in de omgeving van de luchthaven een goedkopere optie. Meestal bieden deze garages een gratis shuttleservice naar het vliegveld.

 

Services

 

 

Winkelen en restaurants

Costa Blanca Plaza is het winkel- en horecagebied van de luchthaven. U vindt er acht cafés en vier restaurants. Verder zijn er drie tax-free shops en enkele heel aardige kadoshops.

 

Bagage

Check uw bagage grondig als deze van de band komt. De bagage-afhandeling op Alicante Airport is niet altijd even zachtzinnig. U kunt daarover klagen bij een balie vlak bij de bagagebanden. Dat is ook de balie waar u zoekgeraakte bagage kunt claimen. U kunt geen bagage stallen op de luchthaven.

 

Informatie

Bij de incheckbalies is een algemene informatiebalie (tel: +34(0)96 691 9100). Ook in de Aankomsthal is er zo'n balie, maar die is alleen open bij grote drukte. Toeristische informatie is verkrijgbaar bij het Valencia Toerismebureau (tel: +34(0)96 691 9367) op de begane grond.

 

Zakelijk

Alicante Airport heeft geen congresfaciliteiten. Daarvoor bent u aangewezen op Holiday Inn Alicante-Playa de San Juan (zie bij Hotels), 6 kilometer van Alicante. Er is wel een Ifach VIP-Lounge op de eerste verdieping van de Vertrekhal, met telefoon-, fax- en internetfaciliteiten (tel: +34(0)966 919 149). Die lounge is alleen toegankelijk voor Business Class passagiers.

 

Gehandicapten

Gehandicapte passagiers kunnen vlak voor de ingang van de terminal worden afgezet. Speciale parkeerplaatsen liggen ook vlak bij die ingang en het vliegveld heeft rolstoelhellingen en aangepaste liften, toiletten en op- en afritten. Rolstoelen zijn aanwezig.

 

Overige services

Een apotheek vindt u op de begane grond van de terminal. De apotheek is overigens alleen open van 10.00 - 12.00 en van 16.00 - 20.00. Er is een 24-uurs Eerste Hulppost. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping is een geldwisselkantoor. Er zijn ook geldautomaten. De luchthavenpolitie is bereikbaar onder tel: +34(0)966 919 223.

 

Contact

Adresgegevens

Alicante Airport
03071 Alicante
España

 

Telefoon, fax, email

Telefoon: +34(0)96 691 9000 of 9100
Fax: +34(0)96 691 9354
E-mail: alc.calidad@aena.es

Luchthaven Codes

IATA airport code: ALC
ICAO airport code: LEAL

Websites